کاپ کیک یکی از انواع زیبا و فانتزی کیک است که به صورت تک نفره سرو میشود و در شیرینی فروشیها با اشکال و طعمهای متنوع تولید میشود. در این مطلب با طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی بدون نیاز به فر با ما همراه باشید.
کاپ کیک یا کیک فنجانی نوعی کیک تک نفره فانتزی است که در قالبهای کاغذی مخصوص تهیه میشود و روی آن را با خامه و انواع میوه و شکلات تزیین میکنند. اولین بار شخصی به نام امیلیا سیمونز در سال ۱۷۹۶ این نوع کیک را در فنجانهای کوچک سفالی پخت و دستور تهیه آن را در کتاب آشپزیاش منتشر کرد. کاپ کیکها به اندازهای محبوب هستند که در تقویم جهانی روزهایی را به نام آنها ثبت کردهاند.
مثلا ۱۸ اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، ۹ نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و ۱۵ دسامبر روز جهانی کاپ کیک میوهای نامگذاری شده است. امروز در قنادیها نمونههای متنوعی از کاپ کیکها را میبینیم که در طعمها و اندازههای گوناگون تهیه میشوند. این کیکها به دلیل تک نفره بودن و اندازه مناسبی که دارند، برای پذیرایی در جشنها و مهمانیها بسیار کاربردی هستند.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک شکلاتی
آرد سفید قنادی: ۲ لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ لیوان
روغن مایع: نصف لیوان
شیر: نصف لیوان
وانیل: نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری سر پر
کاغذ کاپ کیک: ۱۰ عدد
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را درمورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوبتری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه میشوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیکها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. اما دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دستتان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.