یک کارشناس روانشناس گفت: زوجین برای حل اختلاف و داشتن رابطه سالم، باید سبک تفکر خود را در مورد عادی بودن وجود تعارض در زندگی تغییر دهند.
سبحان احمدی با بیان اینکه بروز اختلاف و تفاوت بین زوجین، امری کاملاً عادی و طبیعی است، افزود: موضوع مهم این است که زن و شوهر نسبت به حل این اختلافات اشراف داشته باشند و بتوانند اختلاف یا سوءتفاهمات خود را به گونهای منطقی و مسالمت آمیز حل کنند.
وی تصریح کرد: گوش دادن فعال به سخنان همسر، سعی در درک و پذیرش احساسات او و استفاده از راهکارهای کاهش ناراحتیها مانند شوخی و مزاح، عوض کردن موضوع بحث، قدم زدن و تفریح و…، میتواند در حل اختلاف مؤثر باشد.
احمدی با اشاره به اینکه دختر و پسر آماده ازدواج باید در به کار بردن این روشها توانمند باشند، اضافه کرد: بزرگ کردن تعارض و اغراق آمیز نشان دادن آن، مانع از حل تعارض سازنده است. زوجین باید سعی کنند سبک تفکر خود را عوض کنند و به این نکته توجه داشته باشند که هر فردی در زندگی شغلی و شخصی خود در رابطه با اطرافیان دچار تعارض میشود.
این کارشناس روانشناسی ادامه داد: در برخی موارد ممکن است تعارض به سمت یک رابطه مخرب پیش برود، افرادی که مدام به دنبال رقابت ناسالم هستند و تحت هر شرایطی میخواهند برنده باشند، تعارض را به سمت یک رابطه مخرب میبرند.
وی افزود: اگر یکی از زوجین نسبت به تعارض پیش فرضهای منفی داشته باشد نمیتواند روابط خود را به درستی مدیریت کند. به عنوان مثال کسی که این باور را دارد که تعارض داشتن در یک رابطه خیلی بد است و یا اینکه وجود تعارض یعنی طرف مقابل به من علاقهای ندارد، به دنبال یادگیری مهارت حل تعارض نمیرود و وجود هر مشکلی منجر به تخریب بیشتر روابطش میشود.
احمدی گفت: زمانی که زوجین پس از بروز یک تعارض، ارتباط با یکدیگر را کم میکنند، فرصت گفتگو و ترمیم رابطه را از خود و طرف مقابل سلب میکنند و به تنش دامن میزنند، در حالی که حفظ روابط و گفتگو درباره تعارض به حل اختلافات کمک شایانی خواهد کرد.
این کارشناس روانشناس اظهار کرد: تعریف دقیق و عملیاتی مسائلی که منجر به تعارض بین زوجین میشود از دیگر راهکارهای حل اختلاف بین زن و شوهر است، گاهی طرفین نمیدانند به دنبال چه چیزی هستند و همین امر مشکل را دو چندان میکند.
وی با بیان اینکه موضع گیری شدید و پافشاری بر روی یک موضوع، رابطه بین زوجین را پرتنش میکند، یادآور شد: بعضی ویژگیهای شخصیتی باعث میشود افراد نه تنها تعارض خود را حل کنند بلکه روابط پر تنش تری را نیز تجربه کنند، موضع گیری های شدید و پافشاری بر روی حرف خود در اکثر موارد منجر به اختلافات گستردهتر میشود.