ایالت غربیِ سینالوآ در مکزیک مرکز مرگبارترین و قدرتمندترین کارتل مواد مخدر در این کشور است. اثرِ پولِ کلانِ حاصل از این کارتل بر رابطه بین زنان و مخدر قابل مشاهده است و به علاقه شدیدِ زنان محلی به جراحیهای پلاستیک دامن زده است. رابطه کارتل مواد مخدر و جراحیهای زیبایی زنان چیست؟
دکتر رافائلا مارتینز تارازاس، پشت میزش در درمانگاه شهر کولیاکان نشسته و دستهای از پروندههای مشتریانِ بالقوهاش – زنانِ متقاضی جراحیهای زیبایی – جلوی دستش است.
بسیاری از آنها خواهانِ عملهایی هستند که با مواد مخدر مرتبط است و این روزها با عنوانِ «زیباییِ قاچاقچیپسند» شناخته میشود. مارتینز میگوید: «کمری باریکتر و ظریفتر... لگنی پهنتر ..». به زبان کلیتر، این زنان میخواهند برجستگیهای اندامشان نمایانتر شود.
در مکزیک، به زنانی که بدنهای اغراقشده و بیشازحد-زنانه دارند، «لا بوچانا» گفته میشود. این عنوان به خصوص در موردِ زنانی کاربرد دارد که به مدهای پرزرقوبرق علاقه دارند و معمولاً عشاقشان در کار قاچاق مواد مخدر هستند. مارتینز میگوید: «میانگین سنی بیمارانم بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. اما خیلی پیش میآید که زنان جوانتر، حتی کمتر از ۱۸سال، نیز به من مراجعه کنند.»
زنان و نوجوانان ممکن است به همراه مادران یا دوستانشان برای مشاوره بیایند. دیگران اغلب با مردان یا تنها میآیند. «آنها اغلب به همراه رفقای مردشان میآیند که هزینههای عملهای جراحی شان را تقبل میکنند.» من مردانِ محترمِ زیادی را میشناسم که تلفنی به من میگویند: «هی دکتر، دارم برایت یک دختر میفرستم که جراحیاش کنی!»
«یکبار مردی به من زنگ زد و گفت که یکی از دخترها را دارم برای مشاوره پیشت میفرستم. دکتر میدانی که من چه دوست دارم. اصلاً به حرفهای خودش گوش نکن. من دارم پولِ عمل را میدهم. من هم به او گفتم که لطفاً خودت با او هماهنگ کن، چون هر بیماری در مطب من خودش تصمیمگیرنده است.»