طرز تهیه سوپ های خوشمزه هم چون سوپ اسفناج و سوپ میگو پیشنهاد خوشمزه این بخش است که در کنار دستور تهیه چند سوپ دیگر در ادامه مشاهده می کنید.
سوپ، یکی از محبوب ترین و لذیذترین پیش غذاهای بین المللی است که با مواد غذایی مختلفی چون آب، سبزیجات، گوشت، روغن، ادویه، نمک و غیره درست می شود. سوپ ها به دو نوع کلی غلیظ و رقیق تقسیم می شوند. سوپ ها در گذشته به عنوان غذای کامل سرو می شدند و مواد تشکیل دهنده آن ها، گوشت قرمز، گوشت ماکیان یا ماهی بوده است. جالب است بدانید که قدمت شکل فعلی سوپ و مواد تشکیل دهنده آن به قرن نوزدهم بازمی گردد.
از انواع سبزیجات به کار رفته در سوپ می توان به انواع کلم، هویج، ذرت، نخودفرنگی، کرفس، جعفری، سیر، پیازچه و پیاز اشاره کرد. این غذای سالم و خوشمزه، فواید زیادی برای بدن دارد و می تواند شما را در برابر بیماری ها محافظت کند. سوپ سرشار از مواد مغذی و انواع ویتامین ها است. با قرار دادن سوپ در برنامه غذایی می توانید مقاومت بدن خود را بالا ببرید، آب بدنتان را در فصل زمستان تامین کنید و با ایجاد احساس سیری، باعث جلوگیری از اضافه وزن شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع سوپ های خوشمزه ایرانی و بین المللی برای فصل سرما را به شما آموزش دهیم.
۱-سوپ ماست :
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده دارا: ۲۵۰ گرم
- ماست: ۲ لیوان
- جو پرک: یک لیوان
- آب به میزان لازم
- نخود پخته: یک لیوان سر خالی
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: یک عدد نمک و فلفل: به میزان لازم
- آب لیمو: ۲ قاشق غذا خوری
- پیاز: ۲ عدد بزرگ کره ذوب شده: ۲ قاشق غذا خوری
- شوید و نعنا خشک: از هر کدام یک قاشق
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کرده و کوفته های ریز درست کنید و کنار بگذارید.
- در یک قابلمه مناسب نخود پخته شده و جو پرک را با آب روی حرارت بگذارید .
- بعد از چند دقیقه جوشیدن، بقیه مواد سوپ را اضافه کنید و بگذارید با هم پخته شده و جا بیفتد .
- ماست و تخم مرغ را باید قبلا زده باشید و بعد به مواد اضافه کنید.
- قلقلی ها را هم سرخ کنید. نعنا و شوید را هم تفت دهید.
- مقداری از کوفته ها و شوید و نعنا را برای تزئین نگه دارید و بقیه را هم به سوپ افزوده
- و بعد از چند دقیقه زیر سوپ را خاموش کنید
- و آن را در ظرف مناسب بریزید وبا شوید و نعنای سرخ شده و کوفته قلقلی تزئین کرده و نوش جان کنید
۲- سوپ قارچ و ذرت
مواد لازم :
- قارچ۱ بسته
- نخود فرنگی آب پز شده نصف پ
- هویج نگینی و پخته نصف پ
- ذرت بخارپز نصف پ
- جعفری خرد شده به مقدار لازم
- شیر ۴ لیوان
- خامه نصف پ
- آرد ۲ ق غ
- کره ۵۰ گرم
طرز تهیه :
- ابتدا کره را در یک قابلمه ریخته روی حرارت می گذاریم تا کره آب شود
- سپس آرد را افزوده کمی تفت داده سپس شیر را به این مخلوط اضافه می کنیم.
- حالا قارچ جدا تفت داده را با نخود فرنگی، هویج وذرت داخل قابلمه ریخته روی
- حرارت متوسط می گذاریم تا ۲۰ دقیقه بپزد.
- در مرحله آخر جعفری و خامه را به مخلوط اضافه می کنیم و سوپ را از روی شعله بر می داریم .
۳-سوپ شیر
مواد لازم :
- ۱عدد هویج …
- ۱ عدد سیب زمینی …
- ۵ عدد قارچ …..
- ۱ کاسه جوپرک …
- ۱لیتر شیر ….
- ۱ تکه مرغ (من از گردن مرغ استفاده کردم)
- ۱عدد پیاز
طرز تهیه :
- اول از همه هویج و پیاز و سیب زمینی را یکدست نگینی خرد میکنیم
- وکمی اب داخل قابلمه میریزم
- زمان میدهیم تا بپزد بعد مرغ پخته شده ک با ۱عدد پیاز پختیم را اضافه میکنیم شیر را هم میریزم
- در نیم ساعت اخر جوپرک ۱۰ دقیقه خیس خورده را اضافه میکنیم
- همراه قارچ های اسلایس شده
- دقیقه تایم میدهیم تا جا افتاده بشه و لعاب پس بده
- میتوانید از جعفری یا سبزی سوپ هم استفاده کنید
عدس ،جو پرک.اسفناج خرد شده رو با آب میذاریم رو حرارت.وقتی کمی جا افتاد.پیاز رو خورد کرده و تفت میدیم.فلفل و زرد چوبه زده نعنا رو هم کمی با پیاز داغ تفت میدیم.کمی از پیاز داغ و نعنا رو تو سوپ ریخته ، مقدارکمی رو هم برا تزئین رو ش نگه میداریم. وقتی سوپ خوب جا افتاد بهش خامه غذا رو اضافه میکنیم یا از رو حرارت بر میداریم و ماست اضافه میکنیم. گوشت ها را به اندازه ریز خرد می کنیم و طبق سلیقه آب پز و یا سرخ می کنیم. پیاز های نگینی شده را داخل ماهی تابه ریخته و تفت می دهیم تا طلایی شود و سپس فلفل دلمه ای رنگی خرد شده را به آن اضفه کرده و تفت می دهیم. سیب زمینی ها را به مواد اضافه می کنیم و بعد از کمی تفت دادن یک قاشق آرد سفید را هم به مواد ماهی تابه اضافه می کنیم. در مرحله ی بعد گوشت های آب پز شده را به همراه 2 لیوان آب گوشت و ذرت های پخته و سبزی های معطر به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا حدود 20 دقیقه طبخ شود. بعد ازا ینکه مواد سوپ نیم پز شد خامه را با کمی از آب سوپ در یک ظرف به خوبی می زنیم تا صاف شود و به همراه پیازچه های خرد شده به مواد اضافه می کنیم. ابتدا در ظرفی مناسب سرکه و نمک را به جوش می رسانیم و میگوها را در آن ریز می کنیم. 25 الی 30 دقیقه زمان می دهیم و بعد در آبکش می ریزیم. تمام مواد بجز میگو، جعفری و خامه را در قابلمه ریخته و می پزیم. در مرحله بعد سوپ را در دستگاه غذاساز ریخته و کاملا یک دست می کنیم. دوباره روی حرارت گذاشته، جعفری را ریخته و پنج دقیقه زمان می دهیم، سپس حرارت را خاموش کرده، میگو را افزوده و سوپ داغ را سرو می کنیم.۴-سوپ دال عدس:
مواد لازم :
طرز تهیه:
۵-سوپ بلغور:
طرز تهیه :
6-سوپ اسفناج و عدس
7-سوپ سیب زمینی و گوشت
8-طرز تهیه سوپ میگو
بقیه ی سوپ ها