سیاه دانه یکی از ادویه هایی است که اغلب در ترشیجات از آن استفاده می کنیم و دارای طعم تلخی است. این ادویه دارای خواص درمانی بسیاری است و بومی جنوب غربی آسیا می باشد. با طرز تهیه دمنوش سیاه دانه همراه ما باشید.
پیامبر اکرم (ص) سیاه دانه را درمان هر دردی به جز مرگ می دانست. خواص و فواید “سیاه دانه” و عسل به قدری فراوان هستند که از درد ناخن پا تا درد و بیماری های نوک موی سر را می توان با آن درمان کرد. در ادامه با طرز تهیه دمنوش سیاه دانه و خواص درمانی آن آشنا می شوید.
انواع روغن سیاه دانه
خواص روغن سیاه دانه بسیار بیشتر است از خود سیاه دانه بنابراین سعی کنید این روغن را در برنامه غذایی خود قرار دهید چون در کاهش قند خون ، تعادل در فشارخون ، بهبود اتروز و التهابات لثه بسیار مۆثر است و باعث تصفیه ی کلیه و مجاری ادرار می شود.روغن سیاه دانه به شکل های مختلفی در بازار موجود است و به شیوه های مختلف نیز میتوان استفاده کرد. این روغن نیز به صورت کپسول موجود میباشد و میتوان به عنوان مکل غدایی استفاده نمود .یک روش دیگر مصرف به صورت موضعی میباشد که برای ماساژ دادن و مراقبت از پوست و یا در شامپوها و دیگر محصولات … استفاده می شود.روغن های باکیفیت تر سیاه دانه نیز هم میتوان به صورت خوراکی و هم برای پخت و پز و آشپزی و نوشیدنی و …. استفاده کرد.

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه
یک قاشق غذا خوری سیاه دانه را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ یا ۱۰۰درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
نحوه مصرف سیاه دانه با عسل
- معجون به نسبت یک قاشق غذاخوری سیاه دانه و نیم کیلو عسل تهیه شود ،
- سیاه دانه بایستی آسیاب شود وگرنه تاثیر چندانی نخواهد داشت ،
- سیاه دانه لازم است بلافاصله پس از آسیاب شدن با عسل مخلوط شود وگرنه تحت تاثیر هوا خواص مفید آن تغییر یافته و کاهش می یابد ،
- هر روز صبح و شب یک قاشق مرباخوری همراه با یک لیوان شیر یک ساعت بعد از صبحانه و شام میل شود
با استفاده از سیاه دانه املت یونانی درست کنید
يكي از روش هايي که به کمک آن مي توانيد مصرف سياه دانه را به برنامه غذايي روزانه تان اضافه کنید تهيه املت يوناني با سياه دانه است. براي تهيه اين املت که مي توانيد در وعده صبحانه آن را ميل كنيد به تخم مرغ، يک عدد گوجه فرنگي، کمي پنير سفيد فتا، يک حبه سير، سياه دانه و اندکی فلفل نياز داريد. براي تهيه اين املت کافي است به اندازه نصف قاشق غذاخوري روغن زيتون در تابه بريزيد و گوجه خرد شده و سير را در آن تفت دهيد. سپس تخم مرغ را به آن اضافه كنيد و در آخرين مرحله پخت پنير رنده شده فتا، فلفل و سياه دانه را روي تخم مرغ بريزيد. به اين ترتيب به سادگي مي توانيد سياه دانه را به برنامه غذايي روزانه تان اضافه کنید و از خواص درماني و تسكين دهنده آن بهره ببريد.
پنير با چاشني سياه دانه بخوريد
يکي ديگر از روش هايي که مي توانيد به کمک آن گیاه سياه دانه را به سبد غذايي خانواده اضافه كنيد استفاده از پودر تخم سياه دانه با پنير در وعده صبحانه يا ميان وعده عصر است. مي توانيد با پودر کردن تخم سياه دانه و پاشيدن آن روي پنيري که تصميم داريد میل کنيد يک پنير با چاشني سياه دانه در منزل تهيه و از آن براي بهره بردن از خواص سیاه دانه استفاده کنيد.طرز تهیه دمنوش سیاه
خواص دمنوش سیاه دانه
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد سیاه دانه از جمله بهترین گیاهان دارویی با خواص درمانی و دارویی است که دمنوش این گیاه نیز مستثنا از این قاعده نیست با نوشیدن ۱ فنجان دم نوش سیاه دانه سلامتی را به خود هدیه می دهید.از جمله خواص دمنوش سیاه دانه عبارتند از:
- انرژی زا , خاصیت ضد افسردگی
- رفع برخی از بیماریهای کبد
- دارای خاصیت ادرار آور
- دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی
- مصرف دمنوش سیاه دانه سیستم ایمنی بدن را بالا می برد و شما را در برابر سرماخوردگی یا برونشیت ایمن میکند.
- نفخ معده را کاهش می دهد و به درمان بیماریهای روده نیز کمک می کند.
- دمنوش سیاه دانه برای درمان عطسه و سرفه های مکرر نیزمناسب می باشد.
- این دمنوش در درمان برخی سردردها نیز موثر می باشد.
فواید ترکیب زنجبیل و عسل یا شنبلیله با سیاهدانه
زمانی که سیاه دانه را به گیاهان و دانه های دیگری اضافه می کنید، باید مقدار سیاه دانه را نصف کنید. بنابراین اگر شما کنجد سیاه را به دمنوش اضافه کرده اید، پس یک قاشق سوپخوری سیاه دانه و یک قاشق سوپخوری کنجد سیاه به آب اضافه کنید. برای اضافه کردن شنبلیله نیز همین طور عمل کنید. افزودن شنبلیله به سیاه دانه بیش از صد فایده دارد. استفاده از زمانی که سیاه دانه را با زنجبیل ترکیب می کنید، طعم آن بسیار تند می شود و در این حالت می توانید نصف قاشق چایخوری زنجبیل را با 1.5 قاشق سوپخوری سیاه دانه مخلوط کنید. سعی کنید تا طعمی که مورد پسند و ذائقه شما است را با امتحان کردن ترکیب های مختلف پیدا کنید.