یکی از خوراکهای حاضری سیبزمینی و تخم مرغ پخته است که اگر با ترشی و گلپر و نان تازه همراه شود، بیگمان خوراکی شاهانه است.
یرالما یومورتا یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با طعمهای متنوعی تهیه میشود. این غذای خوشمزه اصالتا متعلق به شهر تبریز میباشد و در گویش تبریزی یرالما یومورتا نامیده میشود. این غذای خوشمزه را ما در زبان فارسی با نام سیب زمینی و تخم مرغ میشناسیم.
یکی از خوراکهای حاضری سیبزمینی و تخم مرغ پخته است که اگر با ترشی و گلپر و نان تازه همراه شود، بیگمان خوراکی شاهانه است.
البته روش پخت و مخلفات این غذا بسیار متفاوت است و با روشی خاص پخته میشود، ما سیب زمینی و تخم مرغ را به صورت آبپز درست میکنیم، اما یرالما یومورتا روی سنگ پخته میشود و به همین دلیل طعم خوشمزه تری دارد. جالب است بدانید این غذای یکی از محبوبترین غذاهای شهر تبریز محسوب میشود، برای مشاهده این آموزش آشپزی تبریزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 2 نفر
- سیب زمینی؛ 3 عدد متوسط
- تخم مرغ؛ 3 عدد
- گشنیز تازه؛ 200 گرم
- پیاز؛ 1 عدد درشت
- نان لواش؛ به تعداد کافی
- کره؛ 50 گرم
- نان سنگک؛ 3 مشت
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
مرحله اول
برای تهیه یرالما یومورتا به روش تبریزی ابتدا سنگ های نان را از نانوایی سنگک محل تهیه می کنیم و داخل قابلمه ای مسی می ریزیم. در ادامه سیب زمینی ها را تمیز با اسکاج می کشیم و آبکشی میکنیم.
مرحله دوم
سپس همان طور با پوست روی سنگ های داخل قابلمه قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا به مرور زمان سنگ ها داغ شوند و سیب زمینی ها بپزند.