باقلوا یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شیرینی ها در دنیاست. این شیرینی طرز تهیه ساده ای دارد اما عدم رعایت برخی نکات موجب خشک شدن باقلوا می شود.
علت خشک شدن باقلوای خانگی
باقلوا یک شیرینی پر مغز و خوشمزه ای است که نه تنها در جهان بلکه در ایران نیز یک شیرینی پر طرفدار به حساب می آید. باقلوا با مواد قابل دسترسی مانند خمیر بسیار نازک، آجیل خردشده و شربت عسل درست میشود. درستکردن باقلوا در خانه بسیار آسانتر از حد تصورتان است اما باید در زمان تهیه نکته ای را رعایت کنید تا باقلوای شما خیلی خشک نشود. در این بخش از آشپزخانه علت خشک شدن باقلوا را آورده ایم.
چرا باقلوا خشک می شود؟
برای تهیه باقلوا از خمیر بسیار نازک مانند خمیر یوفکا یا فیلو استفاده می شود و نازک بودن این خمیر دلیل اصلی خشک شدن باقلوای شماست که با رعایت چند نکته ی ساده می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
خمیرهای “یوفکا” و “فیلو” خمیرهای بسیار نازک و تُردی هستند که بدون مایه خمیر و مواد پف دهنده تهیه شده و در تهیه آن از مایه خمیر یا بیكینگ پودر استفاده نمیشود. معمولا در استفاده از این دو نوع خمیر، (برای تهیه هر نوع دسر یا انواع شیرینی) داخل این خمیرها را با مواد مختلف پُر میکنند و در روغن یا فر سرخ میکنند؛ البته باید اشاره کرد که گاهی هم به صورت بخارپز میتوان از این دو نوع خمیر استفاده کرد. لازم به ذکر است که از این دو نوع خمیر بیشتر در کشور ترکیه و کشورهای عربی، کشورهای آسیایی و حتی کشورهایی مانند یونان، رومانی، بوسنی و … برای تهیه غذاهای مختلف استفاده میکنند. این دو خمیر تفاوت چندانی ندارند؛ اما از جمله تفاوتهای این دو نوع خمیر میتوان به موارد زیر اشاره داشت. ۱. برای استفاده از خمیر یوفکا، بهتر است قبل از ریختن مواد داخل آن، نیمه پخت شود و سپس مورد استفاده قرار بگیرد. این کار صرفا به این دلیل است که در صورت پخت خمیر یوفکا، نگهداری آن آسانتر خواهد شد. اما در مورد خمیر فیلو، میتوان آن را به همان صورت خام استفاده کرد و نیازی به نیمه پخت شدن آن قبل از ریختن مواد نیست. ۲. معمولا خمیر “یوفکا” تردتر از خمیر “فیلو” است؛ اگر قرار است شما خمیر فیلو را استفاده کنید، باید از چند لایه خمیر استفاده کنید و ما بین خمیرها را به کره آغشته کنید، تا دسر یا غذا شما تردتر شود. ۳. در شیرینیپزی و تهیه انواع باقلوا معمولا بهتر است از خمیر “فیلو” به دلیل نرم بودن آن استفاده شود.راه حل خشک شدن باقلوا
فرق خمیر فیلو با یوفکا