در بیشتر منطقه های روستایی نان روزانه را خودشان در خانه تهیه می کنند، نان ساج یک نان خوشمزه روستایی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و بسیار خوشمزه است.
پخت نان یکی از کارهای روزانه روستائیان در مناطق مختلف کشور به شمار می رود. نان ساجی، نانی نازک و پهن است که بیشتر در مناطق غربی و شمال غربی کشور ایران بر روی ساج (وسیله ی مخصوص پخت نان) که یک صفحه گرد و نسبتاً گود از جنس چدن است، دراندازه ها و شکل های مختلف پخت می شود. در این بخش طرز تهیه نان ساجی را آورده ایم.
مواد لازم:
مواد لازم | مقدار |
آرد سبوس دار | 2 لیوان |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه:
- آرد و نمک را باهم مخلوط کنید.
- آب را تا حدی اضافه کنید که خمیر تهیه شود اما خمیر به دست نچسبد.
- خمیر را ورز دهید. در این مرحله باید حدود 15 دقیقه خمیر را ورز دهید یا صد مرتبه آن را روی سطح بکوبید.
- روی خمیر را بپوشانید و بگذارید برای مدت بیست دقیقه بماند و یا به اصطلاح استراحت کند.
- خمیر آماده شده را به چند قسمت تقسیم کنید و روی هر قسمت آن آرد بریزید تا هنگام کار به دست شما نچسبد.
- به وسیله یک وردنه نازک خمیرهای تکه تکه شده را پهن کنید.
- برای نازک کردن خمیر بعد از پهن کردن، آن را از اطراف کمی بکشید.
- ساج خانگی را روی حرارت شعله قرار داده اجازه دهید حسابی داغ شود.
- بعد از داغ شدن ساج، خمیری که پهن و نازک شده است به آرامی روی ساج بگذارید.
- به شعله زیر ساج توجه کنید، شعله باید ملایم باشد.
- بعد از پخته شدن یک طرف نان، خمیر را از ساج خانگی جدا کنید.
- نان را برگردانید تا روی دیگر آن هم آماده شود.
- نان ساجی شما آماده است، نوش جانتان.
نکات مهم تکمیلی