کوکی ها، شیرینی هایی با دستور پخت ساده هستند که معمولا در بیشتر مهمانی ها وجود دارند؛ اگر میخواهید کوکی هایی بی نقص داشته باشید باید یک سری نکات را رعایت کنید.
دلیل و علت انواع مشکلات در پخت شیرینی کوکی
کوکی ها جزء شیرینی های محبوبی می باشند که امروزه پای ثابت بسیاری از مهمانی ها و دورهمی ها و جشن تولدها هستند. این شیرینی های کوچک و خوشمزه با مواد اولیه ساده ای مانند آرد، تخم مرغ و کره یا روغن و ... تهیه می شوند.
شیرینی کوکی که طرز تهیه کامل آن را در مطلب " طرز تهیه شیرینی کوکی های گردویی خوشمزه" گفتیم، دارای اشکال متنوع و وزن های متفاوت، مناسب با هر سلیقه ای می باشد که در منزل و به طرق مختلف می توان آن را تهیه کرد. اگر شما اهل تهیه کوکی در خانه باشید ممکن است مشکلات زیر برای شما پیش آید. در این بخش به شما می گوییم علت خشک، ترک خوردن و... شیرینی های کوکی چیست.
چرا شیرینی های کوکی خشک می شوند؟
علت خشک شدن شیرینی افزودن مایعات زیاد، مصرف کم روغن و هم زدن بیش از حد مایه شیرینی است، برای رفع این مشکل مواد را به اندازه اضافه کنید و آن را به اندازه ای هم بزنید که مواد با یکدیگر مخلوط شود.
علت سفت شدن شیرینی های کوکی، استفاده زیاد از آرد و بیش از حد هم زدن خمیر است. برای اینکه شیرینی هایتان نرم و خوشمزه شود تا زمانی خمیر کوکی را به هم بزنید که تمام مواد با هم مخلوط شوند. اگر شیرینی های کوکی شما بیش از حد پهن می شوند، علت آن می تواند بیش از حد هم زدن کره و شکر، سرد بودن فر و یا استفاده بیش از حد از اسپری روغن آشپزی باشد. از کاغذ روغنی به جای اسپری روغن استفاده کنید. یکی از علت های عدم گسترش کافی شیرینی های کوکی داغی بیش از حد فر و چرب نکردن کافی ظرف است. اگر شیرینی های کوکی شما رنگ یکنواختی ندارند، علت آن این است که حرارت فر به طور یکنواخت منتشر نمی شود. برای رفع این مشکل باید ظرف را حین پخت جابجا کنید. افزودن مقادیر کم آب، استفاده زیاد از روغن و یا استفاده از آرد مخمردار دلیل نرم شدن شیرینی است پس روغن و یا کره را بیش از اندازه استفاده نکنید. افزودن مایعات ناکافی، کم ورز دادن شیرینی و افزودن زیاد آرد از دلایلی است که باعث ترک خوردن شیرینی پس از پخت می شود. استفاده از آرد مخمردار، درجه حرارت کم فر هنگام قرار دادن شیرینی ها و زمان پخت کم از عواملی می باشد که مانع از پف کردن شیرینی پس از پخت می شود. علت فرو رفته شدن شیرینی کوکی این است که شما زمان کافی برای پخت شیرینی اختصاص نداده اید و به سرعت آن را از درون فر خارج نموده اید.چرا شیرینی های کوکی سفت می شوند؟
چرا شیرینی های کوکی بیش از حد پهن می شوند؟
چرا شیرینی های کوکی کوچک می شوند؟
چرا شیرینی های کوکی رنگ یکنواخت ندارند؟
چرا شیرینی های کوکی نرم و ترد می شوند؟
چرا شیرینی های کوکی ترک می خورند؟
چرا کوکی پف نمی کند؟
چرا شیرینی کوکی فرو رفته می شود؟