“آش دوغ” یکی از آش های خوشمزه و معروف اردبیل است که طعم و بوی فوق العاده ای دارد ما در ادامه طرز تهیه این آش را برای شما آماده کرده ایم.
طرز تهیه آش دوغ :
آش دوغ را تقریبا در تمام شهرهای ایران می توایند تهیه کنید، البته شهرهایی هستند که آش دوغ شان مشهور تر و شناخته شده تر است ، از این شهرها می توان به سرعین ، تبریز ، اردبیل ، شیراز ، ارومیه ، رشت ، مازندران و گردنه حیران اشاره کرد.
این آش قدیمی و لذیذ ایرانی در شهرهای گوناگون با شیوه های متفاوتی طبخ می شود. آش دوغ معمولا با مواد مشابه در همه شهرهای کشور طبخ می شود، البته در بعضی شهرها مانند شهرهای شمالی کشور این آش خوشطعم را به شکل آبدار درست می کنند و در بعضی شهرها هم این آش را غلیظ تهیه می کنند.
نکته جالب در باب آش دوغ این است که با اینکه با مواد بسیار ساده ای تهیه می شود ولی در کنار آش هایی مشابه آش رشته و آش جو از پرطرفدار ترین آش های ایرانی شمرده می شود.
مرحله اول : برای تهیه آش دوغ بهتر است که از شب قبل نخود ها را شسته سپس بخیسانید و چندین بار در آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود. مرحله دوم : یک پیمانه برنج را به همراه یک پیمانه آب حدود 2 تا 3 ساعت بخیسانید. این باعث می شود تا برنجی نرم تر شود و سریع تر بپزد. مرحله سوم :برنج خیس شده را به همراه دو لیتر دوغ در قابلمه ریخته سپس روی حرارت قرار دهید تا دوغ جوشیده و برنج ها نرم شوند. مرحله چهارم: در حین پختن برنج با دوغ در قابلمه دیگر نخود ها را به همراه آب بپزید. مرحله پنجم : هم اکنون سبزی های آش را شسته سپس خرد کنید. همچنین بخوانید : طرز تهیه آش دوغ کردی مرحله ششم :بعد از اینکه برنج ها پخت، نخودهای پخته شده را به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید. مرحله هفتم :نصف بوته سیر را پوست کنده سپس آن را رنده کنید. سیر ها را با مقدار روغن تفت دهید تا از خامی خارج شود. سیر ها را به آش اضافه کنید. مرحله هشتم : سبزی های خرد شده را به مواد آش اضافه کرده و هم بزنید تا سبزی ها نیز بپزد. مرحله نهم : نمک و فلفل را به آش اضافه کرده و هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید تا آش جا بی افتد. مرحله دهم :آش شما حاضر است شما می توانید با کمک نعنا داغ سیر داغ و پیاز داغ روی آش را تزیین کنید. آش دوغ محلی آش دوغ جزو غذای محلی - اردبیل میباشدمواد لازم آش دوغ :
مواد لازم میزان لازم نخود 150 گرم برنج 1 پیمانه سبزی آش(تره، جعفری، گشنیز) 200گرم دوغ ترش 2لیتر نمک و فلفل سیاه به میزان لازم سیر یک بوته طرز تهیه آش دوغ
نکات مهم در مورد طبخ آش:
نکات تکمیلی در مورد آش دوغ
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش دوغ را می توانید در وعده نهار - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .