یکی از لذیذترین و سنتیترین خوراکیهایی که ایرانیان آشنایی بسیار زیادی با آن دارند، ارده و شیره است. البته استفاده از این ترکیبات معجزهآسا مختص ما ایرانیها نیست، بلکه در کشورهای عرب و ترک نیز ارده و شیره طرفداران زیادی دارد. این خوراکی لذیذ بهصورت های مختلفی درست میشود. بهعنوانمثال از شیره میوههای مختلف مانند انگور، خرما و انجیر تشکیل میشود و از کنجد هم برای طعمدهنده نیز استفاده میشود. حال مسئله اصلی که مطرح میشود این است که خواص ارده و شیره انگور برای سلامتی چیست؟ این خوراکی پرطرفدار چه فوایدی دارد، آیا مصرف آن توصیه میشود؟
ساختار و ترکیبات ارده و شیره
ارده و شیره بهعنوان صبحانه یا میان وعده، بسیار کامل و پرانرژی است. این خوردنی شیرین با ذائقه افرادی که به طعمهای شیرین علاقه ندارند همخوانی ندارد، زیرا پایه اصلی و طعم غالب این خوراکی کاملاً شیرین است.
دو ماده اصلی تشکیلدهنده اصلی این خوراکی، کنجد و دوشاب(شیرهانگور) است. برای اینکه فواید هرکدام از این مواد را مطلع شوید کافی است در کتابهای طب سنتی درباره آن مطالعه کنید، قطعاً شگفتزده خواهید شد.
ارده و شیره برای سلامتی مفید است، زیرا ترکیباتی دارد که هرکدام بهصورت جداگانه خواص فراوانی دارند، اما یکی از مهمترین خاصیتهایی که باعث جذابتر شدن ارده و شیره شده، این است که اگرچه این ترکیب شیرین است، اما کاملاً گیاهی و خالی از گلوتن است؛ در واقع طعم آن خالص و از دل طبیعت است. ارده و شیره مانند شیره و جان طبیعت است.
ارزش غذایی ارده شیره
همانطور که اشاره کردیم، ارده و شیره از خمیر کنجد لهشده که مملو از خواص است، به همراه دوشاب تشکیل میشود. این ماده خوراکی نزدیک به چهار هزار سال است که در نواحی شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه مصرف میشود و همچنان محبوبیت بالایی دارد. به همین منظور در کتابهای طب سنتی و باستانی مطالب زیادی راجع به خواص آن نوشتهشده است.