به مناسبت فرارسیدن شهادت امام محمد تقی، امام جواد (ع)، برخی اعمال مستحبی سفارش شده اند که می توانید در این روز آنها را انجام دهید.
شب و روز 30 ذی القعده شهادت امام محمد تقی(ع) را دریابید
امام محمد تقی (ع)، نهمین امام ما شیعیان و فرزند گرامی امام رضا (ع) است که پس از شهادت جانگداز حضرت رضا علیه السلام مقام امامت به فرزند ارجمندش حضرت جوادالأئمه (ع) انتقال یافت. دوره امامت امام محمد تقی (ع) 17سال بود و ایشان در در 30 ذی القعده سال 220 هجری در 25 سالگی به شهادت رسیدند. برای روز 30 ذی القعده که مصادف با شهادت امام محمد تقی (ع) است، اعمالی ذکر شده که در این بخش از دین و مذهب به آن می پردازیم.
اهمیت ماه ذی القعده
این ماه اوّل ماه های حرام است که حق تعالی در قرآن مجید ذکر فرموده و سیّد بن طاوس روایتی نقل کرده که ذی القعده در وقت شدّت و در سختی ها، محلّ اجابت دعا است.
شیخ مفید رحمه الله روایت کرده که پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند:هر کس در ماه حرام سه روز پنجشنبه و جمعه و شنبه را روزه بگیرد، خداوند برای او عبادت یک سال را بنویسد. همچنین روایت شده است نهصد سال که روزهای آن روزه و شب های آن در قیام باشد (المراقبات.ص 369).
برای شب و روز شهادت امام محمد تقی هیچ اعمال خاص و مشخصی سفارش نشده است برای همین انجام اعمال عمومی ماه ذی القعده برای بهره مندی هرچه بیشتر از این روز توصیه شده است ؛ اعمالی که انجام آن در 30 ذی القعده مثل دیگر روزهای این ماه ثواب دارد، عبارتند از: در روز شهادت امام محمد تقی (ع) و در هر روز و شب و ایام خاص دیگری می توانید " نماز حاجت معروف امام جواد (ع) " را به نحوی که در این مطلب گفته شده است بخوانید. به مناسبت شهادت این امام بزرگوار به چند حدیث گهربار از ایشان اشاره میکنیم. مَنِ استَحسَنَ قَبیحا کانَ شَریکا فیهِ هر که کار زشتی را نیک بشمارد، در آن کار شریک است. ( بحار الأنوار، ج 75، ص 82) *** لا یَضُرُّکَ سَخَطُ مَن رِضاهُ الجَورُ خشم کسی که خشنودی اش ستم گری است، به تو زیان نمی رساند. (بحار الأنوار ، ج 75، ص 380) *** مَنْ أتَمَّ رُکُوعَهُ لَمْ تُدْخِلْهُ وَحْشَةُ الْقَبْرِ. امام جواد - علیه السلام - فرمود:هرکس رکوع نمازش را به طور کامل و صحیح انجام دهد، وحشت قبر بر او وارد نخواهد شد. (الکافی، ج 3، ص 321، ح 7) *** عَلَیْکُمْ بِطَلَبِ الْعِلْمِ، فَإنَّ طَلَبَهُ فَریضَةٌ وَالْبَحْثَ عَنْهُ نافِلَةٌ، وَ هُوَ صِلَةُ بَیْنَ الاْخْوانِ، وَ دَلیلٌ عَلَی الْمُرُوَّةِ، وَ تُحْفَةٌ فِی الْمَجالِسِ، وَ صاحِبٌ فِی السَّفَرِ، وَ أُنْسٌ فِی الْغُرْبَةِ. امام جواد - علیه السلام - فرمود:بر شما باد به تحصیل علم و معرفت، چون فراگیری آن واجب و بحث پیرامون آن مستحبّ و پرفائده است. علم وسیله کمک به دوستان و برادران است، دلیل و نشانه مروّت و جوانمردی است، هدیه و سرگرمی در مجالس است، همدم و رفیق انسان در مسافرت است; و أنیس و مونس انسان در تنهائی می باشد. (حلیة الأبرار، ج 4، ص 599)اعمال 30 ذی القعده
چند حدیث از امام محمد تقی (ع)