خبرگزاری اسپوتنیک پس از گفتگو با منابع آگاه سفارت ایران در مسکو روز پنجشنبه این موضوع را مورد تایید قرار داد که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه 17 اوت به روسیه سفر خواهد کرد. یک کارشناس عالی رتبه ایران در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک درباره موضوع روابط ایران و روسیه اعلام کرد هیات ایرانی به احتمال زیاد در خصوص مسائل دوجانبه و بین المللی با همتایان روس خود گفتگو خواهند کرد.
به گزارش تدبیر خبر آنلاین، این منبع آگاه در سفارت ایران در این باره گفت دو طرف «درباره مسائل بسیار زیادی» مذاکره خواهند کرد. وی همچنین به این موضوع اشاره کرد که این گفتگوها در خصوص طیفی از مشکلات بین المللی و مسائل دوجانبه انجام خواهد شد. وی افزود: «گفتگوها در مسکو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود.»
سرویس فارسی خبرگزاری اسپوتنیک با «فرهاد کلینی» کارشناس علوم سیاسی و تحلیلگر مسائل ژئوپولتیک در تهران، گفتگویی را درباره مسائلی که به احتمال زیاد در این مذاکرات مورد بررسی قرار خواهد گرفت انجام داد. کلینی در این باره اعلام کرد پیش از همه، «امروز همکاری ها میان ایران و روسیه از لحاظ واقعیت های سیاسی جدید که پس از توافق هسته ای ایران به وقوع پیوسته است، باید ارزشمند تلقی شود.»
این کارشناس اعلام کرد به عقیده وی توافق بین المللی هسته ای ایران باعث شده است ایجاد برخی معیارهای جدید ناگزیر شود. وی افزود:«یکی از این معیارها، تلاش مسکو برای یافتن یک متحد قوی در آسیای میانه و خاور میانه برای مقابله با افراطی گری است.»
کلینی در این باره گفت: «یک موضوع دیگر که اهمیت آن به هیچ وجه از مورد نخست کمتر نیست، ترسیم راه حل های واقعی برای بحران سوریه است، آن هم از طریق تعامل با کشورهای منطقه. مهمترین این مسائل نیز ایجاد ساز و کارهای دیپلماتیک جدید با هدف جذب آن دسته از کشورهایی است که به شیوه ای خشن علیه دولت بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) موضع گیری کرده اند که از میان آنها می توان به کشورهای عربی اشاره کرد. این کشورها باید بر سر میز مذاکره حضور پیدا کنند.»
وی در ادامه گفت: «البته روسیه اکنون هم سابقه زیادی در خصوص ارائه ابتکار عمل ها برای کشورهای سوریه و یمن دارد. در واقع، روسیه نه به دست های خالی، بلکه با مجموعه ای از اقدامات ملموس به منطقه باز گشته است. مهمترین این اقدامات، مقابله با افراطی گری است.»
وی در اشاره به این موضوع که روسیه مساله گفتگو با بازیگران سیاسی عمده در خاور میانه را به یکی از اولویت های مهم خود تبدیل کرده است، افزود در این راستا «مشورت های (طرف روسی) با تهران به صورت مداوم انجام شده است و همان گونه که دیپلمات های هر دو کشور اذعان کرده اند، این اقدامات بسیار موثر بوده است.»
کلینی در ادامه گفت: «سفر آینده آقای ظریف، یک مثال عمده از این واقعیت است. به علاوه این سفر، یک نمایش در مقابل جامعه بین المللی با این موضوع است که روسیه و ایران زبان یکسانی دارند و اهداف مشترکی را در حوزه تامین امنیت، ثبات و صلح در منطقه پیگیری می کنند.»
کلینی در ادامه افزود امکان همکاری ها به ویژه در زمینه اقتصادی، میان دو کشور ایران و روسیه بسیار افزایش یافته است که این موضوع نتیجه امضای موافقتنامه هسته ای شمرده می شود.
وی در اشاره به سفرهای اخیر هیات های کشورهای اروپایی و ایرانی به منطقه کریمه، افزود به عقیده وی «طرح های چند جانبه مشترک با حضور کشورهای ایران، روسیه و برخی محافل در کشورهای غربی» نه تنها پرفایده خوهد بود، بلکه این امکان را فراهم خواهد کرد تا این شیوه از همکاری را در آینده به منطقه خاور میانه گسترش دهیم.