امير رضا حقاني فوق تخصص ارتوپدي اظهار داشت: اگر کوتاهي قد ناشي از عوامل تغذيهاي، کمبود هورمون رشد يا بيماريهاي زمينهاي باشد، ميتوان قبل از بسته شدن صفحات رشد استخواني اقدامات درماني را انجام داد.
به گزارش تدبیر خبر آنلاين(TadbirKhabar.com)، وي با بيان اينکه مراجعه به پزشک و متخصص براي تشخيص علت کوتاهي قد ضروري است، تصريح کرد: در اين خصوص گوش دادن به حرف افراد غير متخصص و تبليغات ماهوارهاي که تنها به دنبال منافع مادي هستند، به هيچ عنوان قابل قبول نيست.
حقاني افزود: در برخي از تبليغات مشاهده ميشود که هر گونه کوتاهي قد حتي اگر زمينه آن ژنتيکي باشد، قابل درمان و اصلاح است منوط به اينکه پول آن را بپردازيد.
وي با اشاره به اينکه براي اصلاح کوتاهي قد بايد ابتدا عامل آن مشخص شود، تاکيد کرد: در حاليکه پيشگيري و کنترل عوامل اثري کوتاهي قد تقريبا امکان پذير نيست، اما بسياري از خانوادهها اصرار دارند که براي پيشگيري از اين نوع عوامل هزينههاي مالي و زماني زيادي را صرف کنند.
حقاني گفت: علاوه بر هزينههاي مالي و صرف زمان زياد، افرادي که دل به اينگونه وعده و وعيدهاي افزايش قد ميدهند، پس از مدت زماني که ميبينند فرزندشان هيچگونه افزايش قدي نداشته است دچار سرخوردگي و مشکلات رواني ميشوند که البته اين مشکلات براي خود کودک و نوجوان بسيار بيشتر است.
وي افزود: زمينه ژنتيکي کوتاهي قد عاملي است که قابل تغيير است و بنابراين پيشگيري از کوتاهي قد در مواردي که به علت عوامل ارثي باشد، مقدور نيست.
حقاني يادآور شد: پس از 17 يا 18 سالگي صفحات رشد بسته ميشوند و پس از اين زمان به هيچ عنوان امکان افزايش قد براي فرد وجود نخواهد داشت و هر گونه تبليغات و وعدهاي در اين خصوص بيفايده خواهد بود.
*باشگاه خبرنگاران