محققان دانشگاه دوک از تفاوتهايي کليدي در ساختار مغز طوطيها پرده برداشتهاند که شايد توضيحي بر توانايي بي نظير طوطيها در تقليد آواها و صحبت کردن انسان باشد.
به گزارش تدبیر خبر آنلاين(TadbirKhabar.com)، داده هاي بدست آمده در مورد اينکه طوطي ها چگونه اطلاعات ضروري براي تقليد صداهاي جديد را پردازش مي کنند و اينکه چه مکانيزمي در تقليد آواهاي صحبت کردن انسان نهفته است، راه بزرگي را در مسير تحقيقات درباره طوطي ها باز کرده است.
در اين تحقيق، دانشمندان با آزمايش الگوهاي بيان ژني به اين موضوع پي بردند که مغز طوطي ها با ساختاري متفاوت از مغز پرندگان آوازخوان و مرغ مگس خوار که قابليت يادگيري آواها را از خود نشان مي دهند، ساخته شده است.
به گزارش ايسنا، طوطي ها علاوه بر برخورداري از مراکز معيني در مغز که کنترل يادگيري اصوات را به عهده دارند و «هسته» خوانده مي شوند، چيزي دارند که دانشمندان آن را «پوسته» يا حلقه بيروني مي خوانند و در يادگيري آواها نقش دارند.
بر اساس يافته اين تيم تحقيقاتي، پوسته در گونه طوطي هايي که در تقليد صحبت کردن انسان ها بسيار معروف هستند، نسبتاً بزرگتر است.
تا کنون طوطي «budgerigar» تنها گونه اي از طوطي هاست که مغزشان براي شناخت مکانيزم هاي يادگيري آواها مورد کاوش قرار قرار گرفته است.
اين يافته ها در مجله «PLOS ONE» منتشر شده است.
*جام جم