مقامات قضايي چين در راستاي مبارزه با فساد در نهادهاي دولتي و نظامي، يکي از ژنرال هاي ارتش اين کشور را به اعدام با دوره تعليق دو ساله محکوم کردند.
به گزارش تدبیر خبر آنلاين(TadbirKhabar.com)، فساد که يکي از بزرگترين معضلات در ارتش چين به حساب مي آيد، سبب شده تا دولت پکن اين روزها تمرکز خود را بيشتر از هر زمان ديگري به اين بخش معطوف کند، چرا که بخش قابل توجهي از ساختار زيربنايي و اصلي حکومت چين به نظاميان پيوند خورده است.
گرچه مبارزه با فساد در چين ريشه طولاني دارد، اما هرگز جديتي در اين زمينه همانند چند سال گذشته و به خصوص پس از روي کار آمدن «شي جين پينگ» رييس جمهوري اين کشور مشاهده نشده است.
با اينکه مبارزه با فساد در ارتش اين کشور از سال 2013 ميلادي شدت گرفت و به دنبال آن بالغ بر 40 افسر ارشد ارتش دستگير شدند، اما هر ازگاهي اخبار و گزارش هاي مختلفي از دستگيري تعداد ديگري از اين افراد حکايت دارد.
روزنامه «چاينا ارگ» روز سه شنبه در گزارشي از دستگيري ژنرال «گو جونشان» خبر داد که پيشتر مسئوليت بخش لجستيک ارتش خلق چين را بر عهده داشته است.
براساس اين گزارش، اتهام نامبرده ارتشاء، سوء استفاده از مقام و قدرت، اختلاس، دريافت رشوه، تخطي از قوانين انضباطي عنوان شده که اين جرايم کافي بود تا براي اين مقام عاليرتبه ارش حکم اعدام تعليقي دو ساله صادر شود.
بر اساس قوانين چين مجازات اعدام تعليقي پس از دو سال در صورت تکرار نشدن تخلف و رفتار مناسب فرد محکوم به حبس ابد يا حبس با زمان مشخص کاهش خواهد يافت.
در گزارش منتشر شده از سوي «چاينا ارگ» اعلام شده که «گو جونشان» علاوه بر اين حکم از مقام ژنرالي خود خلع مي شود، همه دارايي هاي شخصي او توقيف و بالاخره اينکه تا آخر عمر از حقوق سياسي نيز محروم خواهد بود.
گزارش ها حاکيست که اين مقام نظامي چيني از طريق دريافت رشوه هاي کلان و خريد و فروش زمين هاي متعلق به ارتش چين در سراسر اين کشور، سرمايه هاي هنگفتي را به دست آورده است.
مقامات قضايي چين نهم مرداد ماه جاري نيز «گوبو شيانگ» معاون فرمانده کل قوا، دومين مقام قدرتمند در ساختار ارتش چين را به اتهام فساد دستگير کرده بودند.
زماني که «شي جين پينگ» رييس جمهوري چين در سال 2012 ميلادي فرمان مبارزه با فساد را صادر کرد، کمتر کسي تصور مي کرد دامنه اين مبارزه گريبان ارتش و نيروهاي نظامي اين کشور را هم بگيرد.
دولت چين تاکيد کرده است که فساد در کشور و به خصوص در ارتش ريشه کن خواهد شد و براي پاکسازي نيروهاي مسلح از اين معضل از هيچ کوششي فروگذار نخواهد کرد.
ارتش چين 88 سال کارنامه فعاليت دارد و ناديده گرفتن افراد فاسد در آن مي تواند همه افتخاراتي را که در اين سال ها به دست آورده، به باد دهد.
کميسيون مرکزي چين تاکيد کرده است که اگر سربازان کشور ببينند در مبارزه با فساد در ارتش کوتاهي مي شود، آن زمان باور و اعتقاد خود را به نظام و نظاميان ازدست مي دهند و اين خطر بزرگي براي کشور خواهد بود.
*ايرنا